Iets waar iedereen kan meewerken is om iets terug te doen voor de maatschappij. Helemaal op het gebied van afval hebben we op nationaal gebied grote stappen gemaakt, maar wij zijn er nog lang niet. Momenteel heeft het afval wat wij dagelijks weggooien grote negatieve invloed op het milieu, daarom is het belangrijk dat iedereen zijn eigen steentje bijdraagt. En dus op z’n minst het nodigen afval te scheiden. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden voor bedrijven om verantwoord te ondernemen op het gebied van afval. Zo kan het afval dat bedrijven in het mkb fabriceren in veel gevallen juist gebruikt worden als grondstof voor andere bedrijven. Een afvalcontainer huren kan een helpende hand bieden bij dit proces, zowel voor particulier als zakelijk.

Hoe biedt je afval aan?

Als je afval zomaar op straat zet, kan dit schadelijk zijn voor mens en milieu, helemaal als je dit niet volgens de juiste regels gescheiden hebt. Ook kan de gemeente je een boete geven als jij je niet aan de regels houdt. Ben daarom altijd bewust van de officiële regels en de eventuele uitzonderingen per gemeente. Je mag het afval niet zomaar aan straat zetten.

afvalcontainer: wat er wel in mag en wat niet

Nu je zo’n afvalcontainer hebt moet je wel even goed kijken wat je precies weggooit. Je mag niet zomaar alles in deze container gooien. Ook hier zijn een aantal regels en richtlijnen voor opgesteld. Dit heeft vooral te maken met het milieu en het recyclen van het afval. Wat er nu wel en niet in deze afvalcontainer kun je het beste bespreken met het bedrijf waar je de afvalcontainer van huurt, om zo miscommunicatie te voorkomen. Wat je wel mag weggooien is bijvoorbeeld puin, stenen, gasbeton, gips, isolatiematerialen, hout, parket, metalen, radiatoren, papier en karton, kunststof en grofvuil. Er zijn talloze bedrijven die diverse containers aanbieden, informeer eerst goed met het bedrijf over welk soort container jij het beste kan huren.