Gietvloeren in badkamers worden de laatste tijd steeds populairder. Als je nu ook aan het renoveren bent, of gewoon op zoek bent naar iets anders voor je badkamervloer kan de keuzestress flink toeslaan. Het kan namelijk erg lastig zijn om een goede vloer te kiezen voor je badkamer om verschillende redenen. Daarbij komt ook nog eens dat een goede vloer wel een paar jaar mee gaat. De juiste keuze maken kan daardoor erg lastig lijken. Een goede vloer moet naast functioneel er natuurlijk ook goed uitzien! Als je nu ook zo last hebt van keuzestress, is deze blog iets voor jou! Hier gaan we namelijk dieper in op de voordelen van een gietvloer in je badkamer.

Een naadloze gietvloer in je badkamer

De juiste keuze maken als het op vloeren aankomt is belangrijk. Ten eerste moet de vloer die je kiest natuurlijk wel functioneel zijn. Een gietvloer is perfect voor een badkamer wat dat betreft. Dit komt doordat gietvloeren naadloos zijn. Deze vloeren worden namelijk gegoten. Zo heb je geen last van allerlei kiertjes of voegen die in je badkamer erg lastig schoon te maken kunnen zijn. Een gietvloer in je badkamer bespaart je zo een hoop tijd.

Hygiëne en een gietvloer in je badkamer

Een gietvloer in je badkamer is daarnaast ook nog eens een erg hygiënische keuze. Ook dit heeft te maken met het feit dat gietvloeren naadloos zijn. Vuil en bacteriën gaan namelijk vaak tussen deze voegen en naden zitten, die een gietvloer niet heeft. Ook met het oog op kalkaanslag zijn gietvloeren beter geschikt voor badkamers. Een gietvloer is namelijk een stuk makkelijker schoon te maken en houden dan een tegelvloer!

Een moderne gietvloer in je badkamer

Naast functionaliteit wil het oog natuurlijk ook wat. Een van de vele voordelen van een gietvloer badkamer is namelijk zijn moderne uitstraling. Als we naar de trends op woongebied kijken van de laatste tijd, zien we strakke en moderne lijnen steeds vaker terugkomen. Een ander voordeel als het op het uiterlijk van een gietvloer aankomt is de veelzijdigheid. Een gietvloer kun je namelijk in verschillende soorten kleuren bestellen. Over het algemeen gaat het hier vaak om neutraal uitziende kleuren. Dit zorgt ervoor dat een gietvloer in je badkamer naadloos aansluit bij de stijl van je interieur! Dit is ook goed nieuws voor de mensen onder ons die ervan houden om hun inrichting regelmatig up te daten. Een gietvloer staat namelijk goed bij elke inrichting en gaat ook nog eens jaren mee!