Een groencontainer huren is alleen bedoeld voor diverse composteerbare afvalsoorten. Materialen zoals snoeihout, takken, houtsnippers en ander soort tuinafval mogen in een groencontainer verzameld worden. Je mag er zelfs gras, zand en grond bij doen in beperkte maten. Alle andere soorten afval horen hier niet in thuis en mogen dan ook niet hierin verzameld in worden. Denk bijvoorbeeld aan GFT en rottende materialen. Verder is een groencontainer huren ook niet bedoeld voor hout, pijn en verpakkingen. Vaak is dit wel vaak afval dat vrijkomt bij een renovatie of verbouwing, daarom worden er altijd diverse containers aangeboden. Indien er toch in een groencontainer andere afvalsoorten worden getraceerd die er niet in horen, dan kan de prijs hoger uitvallen. Dit komt doordat er dan veel meer sorteerwerk moet gedaan worden door het verhurende bedrijf. Een groencontainer kan gehuurd worden in verschillende maten.

Voor wie is een afvalcontainer geschikt?

Containerbedrijven verhuren afvalcontainers aan zowel particulieren klanten en aan bedrijven. De prijzen kunnen door het verhuurbedrijf dus opgegeven worden inclusief of exclusief btw. Afvalcontainers kunnen voor diverse doeleinden ingezet worden. Bij een renovatie, verbouwing, nieuwbouw en zelfs bij groot tuinonderhoud. Er zijn afvalcontainers beschikbaar in meerdere maten.

Afvalsoorten

Bent u een huis aan het renoveren of verbouwen? En moet u andere soorten materialen afvoeren? Dan kunt u het beste een afvalcontainer huren. Zodat u al het bouw- en sloopafval kan afvoeren. Voordat u container huurt, kunt u het beste contact opnemen met een van de verhurende bedrijven zodat er geen misscommunicatie tot stand komt. Daarnaast kan het verhurende bedrijf ook u helpen bij het uitzoeken van de juiste container en maat. Het soort afval is belangrijk om te weten omdat de huurprijs mede hierdoor tot stand komt. De prijs voor het afvoeren van vervuilde grond is bijvoorbeeld hoger dan het afvoeren van bouw- en sloop afval.