Steeds meer mensen kiezen ervoor om milieubewust en zelfvoorzienend te zijn. Als je zo milieuvriendelijk mogelijk wilt zijn, dan moet jouw huis natuurlijk gemaakt zijn van duurzame materialen. In dit artikel geven wij je enkele tips over hoe je een van de belangrijkste onderdelen van het huis duurzamer kunt maken. Lees verder om meer te weten te komen over duurzame en milieuvriendelijke dakbedekking.

1. Daken van leisteen 

Leisteen is een natuurlijk materiaal dat al een hele lange tijd als dakbedekking wordt gebruikt. Het voordeel van een leien dak is dat het gemakkelijk meer dan 100 jaar meegaat en zijn geweldige uiterlijk behoudt! Bovendien kun je dezelfde kwaliteit verwachten, ook al wordt leisteen gerecycleerd uit kant-en-klare producten.

2. Gerecycleerde dakpannen

Als je milieuvriendelijk wilt zijn, kun je kiezen voor gerecycleerde dakpannen, gemaakt van oude materialen zoals plastic of houtvezels. Dit betekent dat er minder energie nodig is om nieuwe materialen te produceren en tegelijkertijd worden stortplaatsen schoner gehouden! Gerecyclede tegels zien er net zo mooi uit als nieuwe materialen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je inlevert op kwaliteit of uiterlijk.

3. Metalen daken 

Metaal is een uitstekend dakbedekkingsmateriaal, met een lange levensduur, minimaal onderhoud en gemakkelijk te recycleren. Veel metalen daken zijn al gemaakt van gerecycleerde materialen en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan soorten en maten.

4. Ga voor een groen dak 

Als je een plat dak hebt, heb je de mogelijkheid om een groendak aan te leggen. Zo ontstaat een hoogtetuin door het hele dak te bedekken met aarde en planten! Dit zorgt niet alleen voor meer recreatieruimte voor gebouwen op daken, maar draagt ook bij aan het creëren van extra zuurstof in de leefomgeving.

Dak beschadigd? Vind professionals in het dakonderhoud

Wat gebeurt er eigenlijk met een dak wanneer het beschadigd is? Dit is iets waar veel mensen niet bij stilstaan, maar het kan zeer grote gevolgen hebben. Wanneer een dak beschadigd is, kunnen lekken en allerlei soorten schade ontstaan. Lekken kunnen veel dingen in jouw huis beschadigen, en dit is iets wat je koste wat kost wilt vermijden. Om dit te voorkomen, is het zeer belangrijk om jouw dak te onderhouden door een professionele dakdekker

Als het gaat om het inspecteren en onderhouden van uw dak, wil je natuurlijk een echte vakman. Als jouw dak belangrijk voor je is, dan is het geen slecht idee om er van tijd tot tijd in te investeren. Als je jouw dak bijvoorbeeld één keer per jaar laat inspecteren, weet je precies hoe veilig het is en of er iets aan gedaan moet worden!