Het is van belang om je veilig en op je gemak te voelen wanneer je op je eigen terrein bent. Dat betekent dus dat je de juiste mate van privacy moet hebben in je eigen huis, maar ook zeker in je eigen tuin. Als je vindt dat je niet genoeg privacy hebt in je tuin, is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je meer privacy voor jezelf creëert. Dit zijn een aantal van die manieren

Laat een schutting plaatsen

Wanneer je last hebt van mensen die constant jouw tuin in kijken, is het misschien een goed idee om een schutting te plaatsen. Dat komt doordat een schutting ervoor kan zorgen dat mensen van buiten de tuin niet meer zomaar naar binnen kunnen kijken. Vooral wanneer je in de zomer lekker wilt zonnen is het wel zo fijn om niet bekeken te worden door anderen. Je wilt dan het liefst dat niemand je kan zien. Er zijn veel mensen die daarom een relatief hoge schutting om hun tuin heen laten plaatsen. Op die manier kunnen je buren de tuin niet meer in kijken, maar ook mensen die op straat lopen hebben geen zicht meer op je tuin. Daarom is het verstandig om de verschillende schuttingen die je kunt kiezen met elkaar te vergelijken. Zo zorg je er namelijk voor dat je een beter beeld krijgt van welke schuttingen allemaal wel of juist niet bij jouw huis en tuin passen. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een hout beton schutting.

Neem een parasol

Je zult een parasol misschien niet meteen associëren met privacy, maar je kunt deze hartstikke goed gebruiken om het zicht op je tuin te verminderen. Vooral wanneer je merkt dat je buren vanaf de bovenverdieping van hun huis jouw tuin in kunnen kijken is het verstandig om een relatief grote parasol aan te schaffen. Op die manier kun je er namelijk voor zorgen dat niemand je tuin in kan kijken, ook niet van boven. Daarom is het zeker aan te raden om op zoek te gaan naar een hoge parasol waardoor je zeker weet dat je voldoende privacy hebt in je eigen tuin. Dit is wel zo prettig en bovendien heeft iedereen recht op privacy. Je moet dus zeker voor dit recht opkomen en ervoor zorgen dat de situatie rondom je privacy telkens verbeterd in plaats van verslechterd.

Praat met je buren

Er zijn veel mensen die vooral overlast van hun buren hebben als het om privacy gaat. Als je merkt dat je buren vaak jouw tuin in kijken wanneer jij buiten bent, is het misschien een goed idee om eens met ze te gaan praten. Probeer dit op een niet-vijandige manier te doen om te voorkomen dat er een conflict ontstaat. Je loopt natuurlijk het risico dat je buren boos op je worden, maar het is ook niet fijn om constant te blijven accepteren dat je geen privacy hebt in je eigen tuin.