Kunstgras biedt veel voordelen en wordt daarom ook veel gebruikt waarbij deze erg populair is onder sportverenigingen. Bij het aanschaffen van kunstgras moet je echter wel op een aantal dingen letten. Ook zijn er voor ieder doeleinden diverse soorten kunstgras beschikbaar. 

Hoe wordt kunstgras geproduceerd?

Kunstgras kan op verschillende manieren worden gemaakt. Hierdoor krijg je dus ook diverse soorten kwaliteit en kunnen de prijzen ook variëren. Je kunt kunstgras dan ook met verschillende soorten materialen maken. Zo worden kunstgrasmatten die wat slechter zijn in kwaliteit vaak ook met goedkoper materiaal gemaakt. Er zijn verschillende aspecten dat een kunstgrasmat goed of juist slecht maakt. Zo speelt hier het vezeltype, de backing, het gewicht en de hoogte van de vezels een grote rol. In kunstgras worden twee verschillende soorten vezels gebruikt. Deze heten polyethyleen en polypropyleen. Deze twee vezels hebben elk hun eigen specifieke kenmerken. De poolhoogte speelt ook een grote rol bij het aanschaffen van kunstgras. De poolhoogte geeft weer wat de lengte van de grassprieten zijn. Als je bijvoorbeeld kunstgras legt voor je tuin is dit minder belangrijk als kunstgras waarop gesport moet worden. De productie van kunstgras heeft vijf fases. Deze fases bestaan uit het tuften, coaten, drogen, perforeren, en oprollen. Na deze vijf fases is het kunstgras klaar voor gebruik. 

Soorten kunstgras 

Er zijn best veel verschillende soorten kunstgras op de markt die elk een ander doeleinden hebben. Zo kan bijvoorbeeld een kunstgrasmat die perfect is voor een sportveld totaal niet geschikt zijn voor kunstgras in je tuin. Hierbij is het dus belangrijk dat je het juiste type kunstgras aanschaft die past bij jou doeleinden. Zo is het bij kunstgras voor in je tuin belangrijk dat het er mooi uitziet en goed is in zijn gebruiksvriendelijkheid. Dit is ook de reden dat dit type kunstgras een gekroesde vezel heeft die ervoor zorgt dat de sprieten omhoog blijven staan. Ook zorgt deze ervoor dat er minder zandvulling nodig is om de sprieten omhoog te houden. Doordat deze vezels een gelige/beige kleur hebben krijgt het kunstgras een natuurlijke tint waardoor je niet zou zeggen dat het kunstgras is. Onder sportvelden is het ook erg populair om kunstgras te gebruiken. Dit omdat het minder onderhoud vergt als echt gras en het met slecht weer nog steeds goed bespeelbaar is. Zo heb je ook speelgras dat vaak in tuinen wordt gelegd voor kleine kinderen zodat zij lekker kunnen spelen, ook al heeft het geregend.