Zou je een natuurlijke zwemvijver in je tuin willen hebben? Zonder de vissen die langs je heen zwemmen of de algen onder je voeten? Dan is een hybride zwemvijver laten leggen in je tuin voor jou de beste optie. Lees hier alles over een hybride zwemvijver wat je moet weten.

Hybride zwemvijver, wat is het?

Als je een zwemvijver laat leggen in je tuin dan ben je voorzien van twee verschillende gedeeltes.
Met een hybride zwembad worden de elementen van een natuurzwembad gecombineerd met een zwemvijver. Een hybride zwembad is tweedelig en ieder deel is in bezit van een eigen filtermechanisme.

Het eerste deel is het moerasgedeelte. Dit stukje heeft een zuiverende bodemdekking en daardoor een natuurlijk filtermechanisme. Natuurlijk wordt de zuiverende bodemdekking gecombineerd met diverse inheemse waterplanten die het water natuurlijk zuiveren.

Het tweede deel is het zwemgedeelte. Je kunt hier zwemmen bij warmer weer. Het zwemgedeelte heeft een ecologisch filter die mechanisch is. Dit is uiteraard zonder chloor. Zo wordt het zwembadwater helder en schoongehouden.

Hoe werkt het?

  1. Tijdens de zomer
    In de zomer kun je het zwemgedeelte en het moerasgedeelte van elkaar scheiden met een simpele druk op de knop. Op die manier krijg je een natuurlijk zwembad en een moerasgedeelte die verwijderd van elkaar zijn. Het zwemgedeelte werkt in de zomer met ecologisch filter. Het water circuleert voortdurend en hierdoor wordt het risico op algen of biofilm kleiner. Het zwemgedeelte is van het moerasgedeelte gescheiden. Dit betekent dat het zwembadwater zonder moeite opgewarmd kan worden zonder dat de planten in het moerasgedeelte schade oplopen.

    2. Tijdens de winter
    Als de maanden kouder worden en de winter komt eraan dan kunnen de 2 gedeeltes weer 1 geheel worden gemaakt. De plantenfilter zorgt ervoor dat het water omgeleid wordt. Het mechanische filter is dan uitgeschakeld. Op die manier kun je op ieder gewenst moment een zwemvijver creƫren. Doordat de watercirculatie minimaal is heb je altijd schoon, helder en prachtig water. Zelfs tijdens de periodes waarin je niet of nauwelijks zwemt. Hierdoor heb je tevens minder onderhoudsbeurten nodig aan je hybride zwemvijver.

Wat zijn de voordelen?

Een hybride zwemvijver is door het rustige, maar continue watercirculatie altijd schoon en helder.

Een hybride zwembad is een alternatief zonder chloor. Je hebt geen chemische schoonmaakmiddelen nodig om het zwembad schoon te houden. Dit doen de planten voor je.

Bron: Atmyhome.nl