Eindelijk komt het dan op je pad. Jouw droombaan. Precies waar je al die tijd al naar op zoek was. Exact het aantal uren dat je het liefst wilt werken. De taken passen perfect bij wat je leuk vindt en waar je ook nog eens enorm goed in bent. Echt waar, als het jou toch zou lukken om deze baan te bemachtigen.. Er is alleen een klein probleempje. Nou ja, probleempje. Meer een uitdaging. De baan is namelijk nogal ver van je huis. Dat betekent dagelijks enorme reistijd. Natuurlijk reis je, net als de meeste Nederlanders, precies tijdens de spitsuren. Gegarandeerd dat je elke dag wel een stuk file mee pakt. Als je geluk hebt zijn het slechts enkele minuten vertraging. Maar zeker in de koude en donkere wintermaanden zijn de files vaak langer. Minder mensen die in de kou en in het donker op de fiets naar hun werk gaan, dus meer mensen die voor jou op de weg stil kunnen gaan staan. Dat is nog wel een dingetje.

Flexibele uren werken

Misschien heb je geluk. Als de werkgever jou nou ook de perfecte kandidaat voor de functie vindt, dan is er misschien wel iets te regelen. Bijvoorbeeld dat je standaard een uurtje later mag beginnen, zodat je de ochtendfile alweer mist. Of structureel een uur eerder naar huis dan je collega’s, zodat je thuis kunt zijn voordat het avondeten weer helemaal is afgekoeld. Kun je ook nog net je kinderen een kus geven voordat ze weer naar bed toe moeten. Je kunt het zien als lastig of een flink wensenpakket als je dit soort dingen durft te vragen aan je nieuwe baas. Je kunt het ook zien als geven en nemen en samen de ideale samenwerking vormgeven. Jij bent veel efficiënter in je werk als je niet opgefokt hoeft te starten omdat de file je weer eens langer stil heeft laten staan dan waar je eigenlijk tijd voor had.

Oplossing dicht bij huis

Een uurtje later beginnen en een uurtje eerder weg gaan wel ten koste van het aantal uren dat je daadwerkelijk werkt op een dag. Er is ook een alternatief te bedenken. Een oplossing dichter bij huis. Sterker nog, een oplossing in je eigen tuin. Werken vanuit huis in je eigen tuinkantoor of douglas veranda scheelt je namelijk bergen reistijd. De kans is groot dat je ook sneller nog even iets afmaakt, omdat je toch binnen drie stappen thuis bent als je eenmaal hebt afgesloten. Dus ga voor die droombaan en maak samen met je nieuwe baas afspraken over waar jij gaat werken aan het beste resultaat.