Als je een tuin hebt kan het soms wat planning vereisen om deze er leuk en gezellig uit te laten zien. Er zijn tegenwoordig zoveel opties, en veel zijn ook heel duur. Is dat allemaal echt nodig? Zeker als je voorheen nog nooit een tuin hebt gehad weet je misschien niet waar je moet beginnen. Bepaalde dingen zijn natuurlijk afhankelijk van hoe groot je tuin is, maar zolang deze groter is dan de gemiddelde slaapkamer zullen de volgende tips ook jou kunnen helpen. Van een mooi terrasje tot de vegetatie tot de sfeerverlichting, hier volgen vier tips waarmee je jouw tuin net dat beetje extra kan geven.

Er moet natuurlijk een mooi terras bij

Als je wil dat je terras er ook op den duur leuk uit blijft zien, kan je het beste investeren in een duurzaam materiaal. Natuursteen tegels zijn een van de beste keuzes voor een terras. Die zijn namelijk bijna onslijtbaar, en op het gemiddelde terras worden natuurlijk met enige regelmaat stoelen en tafels over de grond geschraapt, dus op een goedkope ondergrond zie je dan al snel de krassen. Natuursteen tegels kopen kan online met installatie diensten, maar als je ze zelf aan wil leggen kan dat natuurlijk ook. Zorg er in ieder geval wel voor dat je alles goed hebt opgemeten, want als je er naast zit dan heb je een scheef terras en doet dit natuurlijk wel een beetje af van de aesthetiek van de tuin.

En er moeten natuurlijk ook leuke planten bij

Een tuin zonder planten is als een zee zonder water. Niet alle planten zijn even makkelijk om voor te zorgen. Mocht je niet de tijd hebben om voor een dergelijke plant te zorgen, dan kun je beter wat planten overwegen die niet veel verzorging nodig hebben. Al de volgende planten kan je natuurlijk vinden in een tuincentrum, maar met een beetje googlen kun je deze vaak ook makkelijk in het wild vinden. Herfstaster is een goede keuze want de mooie lavendel kleur kan je grote delen van het jaar van genieten. Voor wat meer kleur en mooie bloemen moet je ook eens kijken naar vrouwenmantel.

En wat sfeerverlichting

Je hebt eigenlijk twee opties waar het de verlichting betreft. Elektrisch licht, en vuur. Elektrisch licht is natuurlijk in alle soorten en maten te verkrijgen. Een tip is om het licht zo in je tuin in te stellen dat de wandelpaden duidelijk zijn. Een andere tip is om lampen die weinig elektriciteit rond de bloembedden te plaatsen. Zeker met gekleurde lampen kan dat in de avond een tof effect geven. Als je vuur gebruikt moet je natuurlijk altijd letten dat je de boel wel veilig houdt. Zet een kampvuur altijd in het midden van de tuin, en zorg dat er geen boomtakken ofzo boven hangen.

Let op de bloeitijden

Verschillende planten komen in verschillende tijden van het jaar in bloei. Zorg dan ook dat je rond je tuin een goede variatie hebt van planten met verschillende bloeitijden. Op die manier zorg je ervoor dat je het hele jaar door iets groens hebt om naar te kijken. Zo kan je ook zien hoe jouw tuin over het hele jaar heen transformeert!