Heerlijk zo’n tuin. Zeker nu de zomer maanden weer beginnen en we heerlijk van onze tuin willen genieten. Maar goed, het hebben van een tuin is niet altijd even fijn, het vergt immers toch wel enige onderhoudt. Omdat de meeste mensen dat nu niet echt zien zitten krijg je veel van die bestrate tuinen met een paar plantenbakken voor de sfeer. Maar laten we eerlijk zijn, dat ziet er toch ook niet echt uit. Wil je wel een mooie tuin, maar niet de zorgen dan is misschien het inhuren van een tuinman een goed idee. Maar wat doet een tuinman nu eigenlijk en wat kost me dat?

Werkzaamheden tuinman

Het woord lijkt natuurlijk te stellen dat een tuinman een man is die in de tuin werkt, zover zijn de meeste mensen wel. Maar wat houdt dat in. Nou eigenlijk is een tuinman heel flexibel en kun je een dergelijk persoon voor verschillende klussen inzetten. Wil je je tuin echt helemaal aanpakken, dan kan de tuinman samen met je een plan in werking zetten. De tuinman maakt dan een tekening, kostenplaatje  en zal de tuin ook aanleggen. Maar heb je al een prima tuin, dan kun je een tuinman ook inhuren voor onderhoudt. Hier bedoelen we natuurlijk niet het simpele grasmaai werk, dat kun je echt wel zelf. Nee, we bedoelen hier meer het snoeien van grote heggen, verwijderen en bijhouden van bomen en het controleren en bemesten van vegetatie.

Wat kost het?

Wat kost dan een tuinman. Dat hangt natuurlijk erg af van de werkzaamheden die in je tuin verricht moeten worden en hoelang dit zal duren. Wat je het beste kunt doen is een duidelijk plan voorleggen bij een lokaal hoveniersbedrijf zoals hovenier Hilversum en daar een tuinman offerte aanvragen. Op deze manier krijg je snel en duidelijk inzicht in de kosten. Vraag dus snel een offerte aan en maak je tuin helemaal zomer klaar.