Een hottub straalt luxe uit in je tuin, zeker als het een inbouw hot tub betreft. De hottub is deels of geheel verwerkt in de grond, waardoor je niet constant tegen een groot object in je tuin aan hoeft te kijken. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de inbouw hottub. Lees dus snel verder als je er over nadenkt er één aan te schaffen.

Wat is een inbouw hottub?

Samen een drankje doen in je eigen luxe hottub, maar niet constant tegen een groot blok aankijken? Daar is de inbouw hottub perfect voor. Een inbouw hottub wordt deels of geheel verwerkt in de grond. Hierdoor kun je er gemakkelijk instappen en zie je enkel nog het wateroppervlakte (of het afdekgedeelte). De inbouw hottub neemt optisch minder ruimte in beslag dan een vrijstaande hottub, waardoor je vrij je tuin in kunt blijven kijken. Wanneer je van plan bent de hottub in te bouwen, dan is het altijd handig om hier een paar sjorbanden onder te leggen. Mocht de hottub dan ooit van zijn plek moeten worden getild, dan gaat dit een stuk makkelijker dan zonder de banden. 

De voordelen en nadelen

Aan een hottub die ingebouwd is zitten ook enkele voor- en nadelen verbonden. Zo is een groot voordeel dat je er makkelijker in kunt stappen en dat de hottub niet zo in het zicht staat. Hierdoor krijgt de spa ook meteen een meer luxe uitstraling. Daarnaast heeft het ook als voordeel dat je geen onderhoud hebt aan de omkasting van de hottub. Toch is het inbouwen van de spa ook nadelig op sommige vlakken. Zo moet je altijd op je knieen om het bad schoon te maken en is eventueel onderhoud of reparatie lastiger uit te voeren. Ook moet de kachel bij deze hottub in de hottub zelf zitten, waardoor u minder zitruimte heeft dan wanneer u een externe kachel zou kunnen gebruiken.  

Een half ingebouwde spa

Wanneer je de hottub niet als blikvanger in je tuin wilt hebben, maar hem ook niet compleet wilt wegwerken, dan kun je ook voor half inbouw kiezen. Hierdoor kun je wel gedeeltelijk het verzonken effect creëren, maar heb je nog steeds profijt van een belangrijk voordeel dat komt bij een vrijstaande hottub. Zo kun je er makkelijker bij als er onderhoud of reparatie moet worden gepleegd en hoef je niet de hele hottub in te bouwen.