Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om rust te vinden. Met al het lawaai van het verkeer, mensen die telefoneren en de bouwwerkzaamheden in huizen in de buurt kan het moeilijk zijn om rustig te blijven. natuurlijk kun je de meeste externe facturen vaak lastig beïnvloeden. wel kun je kijken naar wat je kunt doen in je eigen huis en tuin. In dit artikel vindt je 5 tips voor meer rust in je huis of tuin!

Een veilige omgeving

Eigenlijk logisch om mee te beginnen, al is het misschien van zelfsprekend. Rust begint met veiligheid. Zorg er dus voor dat je de ramen en deuren voor jou voldoende veiligheid en privacy genereren. Soms kunnen eenvoudige oplossingen als een schutting of heg voor een hoop extra rust zorgen.

Licht en temperatuur

Als het gaat om rust en comfort mag deze ook zeker niet ontbreken. Wat betreft licht is de voorkeur daglicht en de temperatuur is voor de meeste mensen het meest aangenaam rond de 20 graden. Simpele oplossingen als een lamp, ventilator of kachel kunnen de oplossing zijn, maar deze punten zijn niet te onderschatten wanneer het om een aangenaam thuisklimaat gaat.

Kies rustige kleuren.

Kleuren bepalen een groot deel van de processen in je hoofd. Het is verstandig om te kiezen voor rustige, lichte kleuren als basis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan wit, grijs of verschillende aarde kleuren. Om de boel niet te saai te maken kun je één fellere kleur kiezen om het geheel te breken. Je zult zien dat het geheel bijdraagt aan meer rust.

Niet teveel spullen

Voor veel mensen is het een opgave om goed te bepalen wat we nu echt nodig hebben aan spullen. We zijn van nature geneigd om te hamsteren. Hoeveel spullen heb je echt nodig? natuurlijk blijven er altijd noodzakelijke spullen over. Denk aan boeken, borden enzovoort. Deze kun je eenvoudig verbergen voor meer rust. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een lade of roldeurkast. Hoe meer rust om je heen, hoe meer rust in je hoofd. Het is een bekende uitspraak maar zeker waar!

Koop bloemen en planten.

Bloemen en planten kunnen je helpen om het gevoel van rust en afzondering te creëren die we allemaal wel eens nodig hebben. Verbinding met de natuur helpt automatisch voor een gevoel van rust en verbondenheid en zorgt voor een aangenaam klimaat. Eigenlijk is dit een heel simpele truc om meer rust en vrede in jezelf te genereren.