Ben je op zoek naar een nieuwe deur of voordeur? Dan kun je voor verschillende materialen kiezen. Denk aan een aluminium deur, hout maar ook kunststof is een optie. Als je interesse hebt in een kunststof deur ben je natuurlijk ook benieuwd naar de prijs. Dat leggen wij je in dit blog verder uit! Dus lees snel verder om meer informatie te krijgen over de prijzen van kunststof deuren.  

Het type deur 

De prijs is ten eerste afhankelijk van het type deur dat je graag wilt. Ben je op zoek naar een kunststof voordeur of juist naar normale deuren voor in huis? Daarnaast kun je ook nog kiezen voor kunststof openslaande deuren. Zo creëer je een mooie verbinding van de tuin naar de woonkamer. Over tuin gesproken, een andere optie is ook nog een kunststof tuindeur! De prijs van de kunststof deur is afhankelijk van welk soort deur je kiest.  

Stijl van de deur 

Daarnaast is de prijs afhankelijk van de stijl van de deur. Bij ee nvoordeur kun je bijvoorbeeld kiezen uit deuren met raampjes en zonder raampjes. Daarbij heb je weer keuze uit verschillende vormen. Denk aan kleine vierkantje raampjes, of juist hele smalle raampjes, of een groot raam. Ook het soort glas kun je aanpassen. Als je meer isolatie wil kun je kiezen voor HR+++ glas. Ook de panelen van de deur kunnen op verschillende manieren worden geïsoleerd.  

Daarnaast wil je de kunststof deur natuurlijk in de juiste kleur kiezen, die past bij de rest van het huis. Ook de kleur speelt mee in het bepalen van de prijs.  

Montage of niet 

Als laatst heb je nog de keuze om de deur zelf te monteren of dit te laten doen door vakkundige monteurs. Deze keuze zorgt ook weer voor een verschil in prijs.  

 

Het is daarom lastig om één prijs te geven voor kunststof deuren. Deze is afhankelijk van het soort deur, de afmetingen en de kleur. Wel zijn kunststof deuren een voordelige optie in vergelijking met hout en aluminium. Daarnaast is er bijna geen onderhoud nodig en gaan de deuren heel veel jaren mee. Een goede keuze dus!