Een mooi terras in je tuin is natuurlijk altijd fijn. Het geeft je een plek om ‘s avonds lekker te zitten en het is ook een ideale manier om je gasten te ontvangen. Maar stel je hebt zo’n terras, hoe kan je deze dan een beetje leuk aankleden? Hoe maak je een terras tot een extra gastvrije plek? We geven je graag enkele tips.

Neem een terrasheater
Een terrasheater houdt je terras warm. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en dienen allemaal hetzelfde doel: jou en je gasten warm houden als moeder natuur even niet meewerkt. Je kan kiezen voor een inbouw terrasheater, die volledig ingebouwd wordt in je terras, of een los op te hangen heater. Deze is makkelijk te verplaatsen, mocht dat nodig zijn. Met een goede terrasheater kan je ook op het terras zitten als het eens wat koeler is. De heaters verwarmen altijd een bepaald oppervlak, meestal beginnend met zo’n 12 vierkante meter. Mocht je een groter oppervlak willen verwarmen, dan kan je een sterkere heater kopen, die wat meer aan kan. Welke het ook is, ze geven allemaal instant warmte, waar je veel plezier aan zult beleven.

 

Kies voor fraaie tuinmeubels

Tuinmeubels komen ook in allerlei soorten en maten. Van groot tot klein, van luxe tot spartaans; voor iedereen is er wel iets te vinden. Je kan een fijne tuintafel kiezen, of juist een loungeset, waar je gewoon heerlijk op kan ontspannen. Wie de juiste tuinmeubelen kiest, maakt van zijn tuin een soort verlengde van het huis. Op de mooie zomerdagen en -avonden zit je net zo makkelijk buiten als binnen en is het gewoon heerlijk genieten.

 

Vul je terras aan met planten

Planten horen natuurlijk ook in een tuin en op een terras misstaan ze zeker niet. Mooie planten geven je terras echt even iets extra’s en maken het tot een knusse, fijne plek. Wie niet zoveel ruimte heeft op zijn terras, kan er voor kiezen om vierkante bakken te gebruiken om de ruimte die er wel is, zo goed mogelijk te benutten. Heb je wel wat meer ruimte, dan is de keuze uit plantenbakken ook wat ruimer. En kies je voor een rij vergelijkbare planten, of ga je juist voor wat afwisseling? Bedenk goed waar je blij van wordt en maak je terras tot een levendige plek.

 

Ga je voor zon of schaduw?

Wil je op je terras graag in de zon zitten, of is het juist bedoeld als plekje in de schaduw? Beide is natuurlijk goed mogelijk en voor beide valt wat te zeggen. Plaats je terras dan ook op de plek die past bij deze wens. Kies je voor een zonterras, denk dan wel aan een parasol. De hele dag in de volle zon zitten, is natuurlijk ook niet ideaal. En stem je planten af op de keuze die je maakt. Sommige planten gedijen juist bij veel zon, anderen kunnen juist wel wat meer schaduw gebruiken. Wat het ook wordt; maak het een terras dat van jou is en waar jij je helemaal thuis voelt. Dan heb je namelijk een plek waar je met heel veel liefde kan gaan ontspannen en waar je je gasten kan ontvangen.