Wanneer je trotse bezitter bent van een stukje grond achter je huis, kun je kiezen uit vele opties. Waar de één kiest voor een wildernis aan planten en bloemen, kiest de ander voor een betegelde ondergrond en een rustig geheel. In deze blog gaan we een aantal opties bij langs welke je kunt overwegen wanneer je begint met de inrichting van jouw tuin.

 

Bloemen en planten

 

Bloemen en planten zijn natuurlijk gewoon kenmerkend wanneer het gaat om een tuin. Toch zijn er natuurlijk ook nog vele opties wanneer het gaat over de inrichting en verdeling hiervan. Wanneer je echt een liefhebber bent, kun je er voor kiezen om de hele tuin te vullen met bloemen en planten. Wel is het natuurlijk handig om altijd een tussenpad te creëren, zodat je ten alle tijden bij de bloem of plant kunt. Deze hebben natuurlijk regelmatig water nodig, en je zult geregeld onkruid moet wieden. Wanneer er bloem of plant doodgaat kun je deze deponeren bij het groene afval.

 

Bestrating

 

Wanneer je liever voor functioneel gaat, dan kun je kiezen voor bestrating in je tuin. Als je zo weinig mogelijk werk wilt hebben van het onkruid, kies dan voor grote stenen of tegels. Het is voor de meeste mensen alsnog wenselijk om iets van groen in het geheel te te voegen. Mooie oplossingen hiervoor zijn bijvoorbeeld bloemen of plantenbakken. Je kunt op deze manier groen creëren in een functioneel geheel. Ook kun je eventueel plankdragers monteren aan de muur, en daar leuke plantjes of decoratie opzetten om het geheel levendig te houden. Op die manier creëer je sfeer en behoud je een rustig geheel.

Een andere natuurlijke toevoeging is een vijver. Sommige mensen kiezen voor een strak geheel door middel van tegels, maar plaaten in het midden of de hoek een vijver. Wanneer je dit goed aanpakt kan het een verrijking zijn voor je tuin.

 

Combinatie

 

Tenslotte heb je nog de optie van een combinatie. Zo kun je bijvoorbeeld een terras aanleggen aan het begin van de tuin, en halverwege overgaan in gras of grond. Het voordeel van deze constructie is dat je het strak en functioneel kunt inrichten. tevens heb je genoeg groen zowel aan de grond als eventueel in de vorm van bakken en decoratie.

Als je de ruimte heb en het echt mooi af wilt maken, dan kun je ook nog kiezen voor een terrasoverkapping. Zodoende kun je ook bij minder weer heerlijk geniet van je groene oase.