Webshops zijn de in de afgelopen jaren flink gegroeid. Mensen bestellen steeds meer online want dit is natuurlijk voor iedereen een stuk makkelijker. En bij dat online bestellen komt fulfilment kijken. Wat is fulfilment nu precies? kort gezegd is dit eigenlijk het complete logistieke proces van klantorders tot het verzenden van een pakket.

 

Hoe werkt fulfilment?

Als je problemen hebt met je opslag geen tijd hebt om je pakketjes te verzenden is het misschien nodig om een fulfilmentbedrijf te zoeken voor je webshop. Als je eenmaal een bedrijf hebt gevonden gaan je artikelen naar het bedrijf hun opslag toe. Alle artikelen krijgen een barcode, deze barcode wordt gescand als een product wordt verkocht. In het pakstation worden pakbonnen toegevoegd en gaat de doos dicht zodat deze naar het verzendstation kan. Je kan bij verschillende bedrijven tot 11 uur in de avond bestellen en dan krijg je het de volgende dag in huis. Een fulfilmentbedrijf helpt je ook met de retourzendingen, want het kan natuurlijk eens voorkomen dat een klant het product niet goed vindt. De retourzending wordt gecontroleerd en dan wordt de voorraad ook weer up to date gebracht. Ook kan een fulfilmentbedrijf je een extra service aanbieden, en dat is meestal het aanbieden van een klantenservice.

 

Voordelen fulfilment

Je huurt als webshop een bedrijf in die je helpt de fulfilment. Als je dit doet heb je zelf meer tijd om je bezig te houden met bijvoorbeeld de marketing voor je bedrijf. Ook kun je een groter assortiment aannemen want als je je fulfilmentproces uit de hand hebt dan ook je opslag, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je opslagruimte. Je kan ook een ruimere verzendtijd aanbieden aan je klanten. Als je alleen bent heb je meestal een standaard levertijd van 1-3 werkdagen maar een fulfilmentbedrijf kan je de mogelijkheid geven om het de volgende dag te leveren en soms zelf nog dezelfde dag.  Ook kun je de verzendkosten voor je klanten lager maken. Omdat fulfilment bedrijven een groter volume aanbieden krijgen hun lagere tarieven voorgelegd. Ook bespaar je jezelf kosten want je hoeft niet een groter pand te kopen of de nieuwste software etc. dit zijn nu namelijk de zorgen van het fulfilmentbedrijf.