De woonkamer is natuurlijk het hart van het huis, maar het inrichten kan soms nog best een taak zijn. Sommige mensen zijn nou eenmaal niet geïnteresseerd of missen de aanleg om een goede woonkamer samen te stellen waarin je je thuis kan voelen. Gelukkig zijn er een paar simpele tips die je kan volgen waardoor je woonkamer echt een plek wordt waar je tijd wil doorbrengen, en niet alleen de plek waar je je tijd moet doorbrengen omdat de televisie daar staat. Met deze tips kan je je woonkamer groter laten lijken, en zorg je voor een natuurlijke flow in hoe mensen zich door de kamer bewegen.

Zorg voor een goede bank

Een van de belangrijkste meubelstukken in je woonkamer is natuurlijk de bank waar je lekker op kan zitten. Er zijn eindeloos veel banken, maar twee van de meest populaire banken tegenwoordig zijn Hoekbank en de u bank. Deze banken bestaan vaak uit twee of meer delen, en worden steeds populairder vanwege de manier waarop dit soort banken een mooie zithoek creëren. Een hoekbank loopt zoals de letter L, en zorgt ervoor dat iedereen die er op zit aan dezelfde koffietafel zit. Een u bank is in principe hetzelfde, maar heeft dan twee uitsteeksels. Voor een u bank heb je natuurlijk wel meer ruimte nodig, dus kijk altijd goed naar de afmetingen van je kamer voordat je meubels aanschaft.

Kies de juiste kleuren

Kleuren hebben een stuk meer invloed op de sfeer van een kamer dan je misschien denkt. Met de juiste kleuren kan je je kamer groter of kleiner laten lijken, en natuurlijk ook gewoon de algemene mood van de kamer bepalen. Donkere kleuren drinken het licht, en daardoor lijkt je kamer altijd kleiner. Als je een gevoel van meer ruimte wilt, kan je dus beter donkere kleuren, zowel op de muren als de meubels, vermijden. Zorg dat de kleuren licht blijven, en afhankelijk van je persoonlijke voorkeur gekozen zijn. Rode en warme kleuren wekken over het algemeen meer energie op, terwijl blauwe en groene tinten vaak een kalmerend effect hebben.

Zorg voor een goed tapijt

Als je ooit The Big Lebowski hebt gezien dan weet je wat het belang van een tapijt kan zijn voor een kamer. Er zijn een paar grondregels voor een goed tapijt. Ten eerste, je moet het er natuurlijk leuk uit vinden zien, dus dat komt eerst. Immers moet jij er de hele dag naar kijken. Ten tweede is het belangrijk om te bepalen welke delen van de woonkamer je bedekt wilt hebben, en dat opmeet. Op die manier kun je een tapijt op maat nemen. Zorg er dan voor dat het tapijt vast zit door onder de poten te zitten van enkele meubels. Denk dan aan koffietafels, stoelen, en bankstellen.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Opbergruimte is altijd belangrijk, maar ook in de woonkamer is het belangrijk om veel kwijt te kunnen. Een goede kast of dressoir breng je natuurlijk al een heel eind, maar heel veel meubels hebben tegenwoordig ook verborgen opbergruimtes. Denk dan bijvoorbeeld aan een verborgen compartiment in de bankleuning, of een poef die dubbel functioneert als kist. Er zijn genoeg opties dus je hebt keuze genoeg!