De woonkamer is over het algemeen de plek in jouw woning waar je de meeste actieve tijd zult spenderen. Het is daarom erg belangrijk om je volledig op je gemak te voelen in je woonkamer. Je dient hier namelijk tot rust te kunnen komen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat je woonkamer er mooi uitziet en daarnaast het juiste meubilair bevat. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van jouw woonkamer. Aan de hand van deze tips zul jij hopelijk meer rust in je woonkamer kunnen vinden!

 

Meubilair

Het meubilair in de woonkamer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van jouw woonkamer. Probeer de verschillende stukken meubilair dan ook met elkaar in balans te laten staan. Als je bijvoorbeeld een lounge zitzak in je woonkamer hebt, dan is het aan te raden om ook andere speelse elementen in de woonkamer toe te voegen. Ditzelfde geldt voor de verschillende stijlen die terugkomen in de woonkamer. Als je kiest voor een moderne bank, dan is het ook mooi als de rest van de woonkamer met modern meubilair wordt ingericht. Hierdoor krijgt de inrichting een kloppende en matchende uitstraling. Dit is niet alleen mooi voor het oog, maar straalt ook meer rust uit! Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke elementen je permanent in de woonkamer wilt plaatsen en welke niet. Een zitzak kind is bijvoorbeeld gemakkelijk weer uit de woonkamer weg te halen, maar een bank niet! 

 

De vloer

De vloer van een woning is allesbepalend voor de uitstraling van de woonkamer. Dit komt omdat de vloer de basis is van iedere woonkamer en het overige meubilair hierop geplaatst wordt. We raden je over het algemeen aan om een neutrale vloer te kiezen. Een vloer van neutrale kleur staat namelijk goed met zo goed als alle meubels en heeft daarnaast een natuurlijke uitstraling. Je blijft hierdoor heel vrij in je meubelkeuze. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een rode vloer, dan wordt het vinden van bijpassend meubilair al een stuk lastiger. Het is daarnaast ook stukken makkelijker om een stuk meubilair te vervangen dan het is om de vloer te vervangen. Kies daarom ook altijd voor een tijdloze vloer en niet voor een opvallende vloer die je toevallig op het moment van aanschaf mooi vindt.