Voor iedereen die oppas aan huis is, opgelet! Met deze tips verbeter je jezelf namelijk in je vakgebied en wordt je de best mogelijke oppas aan huis. Heb jij moeite met het omgaan met je oppaskinderen, de controle houden, het opstellen van regels enzovoorts, dan zijn deze tips voor jou. Laten we snel beginnen.

 

 

Hoe goed ken je de kids waar je op past?

 

Dit is een ontzettend waardevol aspect voor een oppas aan huis, hoe goed ken je de kids nu eigenlijk? Hoe beter jij de kinderen kent, hoe makkelijker bepaalde werkzaamheden worden. Het schept een bepaalde vertrouwensband tussen oppas en kind zodra jij bijvoorbeeld weet wat de favoriete hobby’s zijn, het favoriete eten is of wat ze het liefst kijken op tv. Deze kennis maakt het voor een oppas aan huis én het kind prettig om samen te zijn.

 

 

Blijf bezig

 

Heb je oppaskinderen die nog erg jong zijn, tussen baby en kleuter in zeg maar, dan zul je al snel merken dat ze vaak willen spelen of bezig blijven. Kids van deze leeftijd zitten boordevol met energie en moeten deze op de een of andere manier kwijt. In plaats van dat je denkt dat jij hier de dupe van moet zijn, kan je dit in je voordeel laten werken.

Stel je voor dat je dingen gaat doen die je zelf ook enigszins leuk vind, dan is het allang geen straf meer om met je oppaskinderen te gaan spelen. Een potje verstoppertje bijvoorbeeld, wie houdt daar nu niet van? Of wat dacht je van een wandeling door het bos? Zoek je écht iets waar een kind al zijn of haar energie in kan stoppen? Een tripje naar een binnenspeeltuin doet het altijd goed!

 

 

Wees streng, maar tegelijkertijd rechtvaardig

 

Als oppas aan huis moet je een goede balans vinden tussen streng zijn, maar ook weer niet té streng zijn als je begrijpt wat ik bedoel. Als er bed- of eettijden zijn vastgesteld, hou je hier dan aan. De kinderen moeten het gevoel krijgen dat jij de baas bent zonder dat ze bang voor je worden of je het gezag verliest door een slechte relatie.