De vloer is een van de belangrijkste stukken interieur in een woning. Dit komt omdat de vloer niet alleen de stabiele basis is van de woning, maar ook het stuk interieur waar de meeste andere stukken interieur op geplaatst worden. Het is daarom erg belangrijk om de juiste vloer te vinden voor jouw woning. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste vloer!

 

Materiaal

Het materiaal bepaalt grotendeels hoe de vloer eruit ziet en hoe kwalitatief deze is. De meeste vloeren zijn gemaakt van PVC, laminaat of hout. Alle materialen hebben zo hun eigen voor-en nadelen. Het grootste voordeel van de houten vloer is dat deze er het meest natuurlijk uitziet. Het grootste nadeel van de houten vloer is dat deze ontzettend veel onderhoud vereist. Dit is dan ook direct het grootste voordeel van de PVC & laminaatvloer. Doordat deze van niet-natuurlijk materiaal zijn gemaakt vereisen deze nagenoeg geen onderhoud. Dit maakt de vloeren daarnaast ook nog eens goedkoper dan de houten vloer. Een vloer van Meister Laminaat begint bijvoorbeeld al vanaf enkele euro’s per vierkante meter waar je voor hout al snel tientallen euro’s per vierkante meter betaald. Het grootste nadeel van de laminaatvloer en de PVC-vloer ten opzichte van de houten vloer is het feit dat krassen permanent zijn. Deze zijn makkelijk uit een houten vloer te schuren maar een kras van niet-natuurlijk materiaal afkrijgen is een lastige klus.

 

Duurzaamheid

Het is belangrijk om voordat je een vloer koopt te bepalen hoe lang je deze wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld in je studentenkamer op zoek gaat naar een vloer, dan is het zonde om te kiezen voor een dure houten vloer. De vloer zal waarschijnlijk slechts enkele jaren gebruikt worden en daarom kun je beter kiezen voor een laminaatvloer of een vloer van Hebeta PVC. Wanneer je in een koophuis op zoek gaat naar een vloer, dan is een houten vloer alweer stukken aantrekkelijker. Deze gaat namelijk net zo lang mee als dat je zelf wilt. Je kunt het hout onbeperkt blijven onderhouden waardoor je nooit weer een nieuwe vloer nodig zult hebben.