Sandwichpanelen worden op grote schaal gebruikt als buitenbekleding voor gebouwen en gebouwen. Dit soort dakbedekking is namelijk bestand tegen weer en wind, zijn zelfdragend en hebben een hoge isolatiewaarde. Hierdoor kunnen ze ook heel goed gebruikt worden voor het maken van geïsoleerde wanden en binnendaken. Dit maakt sandwichpanelen onder meer geschikt voor koelcabines en als brandwerende cabinewanden. In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen op een rijtje om te kiezen voor sandwichpanelen. 

Kostenbesparend in de bouw 

Een veelvoorkomende reden dat sandwichpanelen worden gebruikt in de bouw, is omdat ze enorm snel te installeren zijn. Dit komt doordat een sandwichpaneel bestaat uit drie lagen: een kern met een lage dichtheid en een dunne huidlaag die aan beide weerszijden vastzit. Hierdoor zijn sandwichpanelen uitstekend voor toepassingen waar een combinatie van structurele stijfheid maar een laag gewicht vereist is. Bovendien is het bouwproces veel minder ingewikkeld, wat betekent dat een bouwproject goedkoper is en in een kortere tijd kan worden uitgevoerd. 

De hoge isolatiewaarde van sandwichpanelen 

Sandwichpanelen zijn ideaal voor doeleinden die een thermische weerstand vereisen. Geïsoleerde sandwichpanelen zijn de perfecte bouwmaterialen voor moderne industriële gebouwen: ze zijn stevig,  gemakkelijk in gebruik, en ze beschikken over een hoge isolatiewaarde. Dit maakt ze uitermate geschikt voor thermoregulatie, geluidsisolatie en brandbeveiliging. Bovendien hebben sandwichpanelen de eigenschap om warmte tijdens de zomer buiten te laten, terwijl de warmte juist beter wordt vastgehouden tijdens de koude winterdagen. Wil je meer informatie over de eigenschappen van sandwichpanelen met een hoge isolatiewaarde, zoek dan op geisoleerde sandwichpanelen SAB.

Vele opties voor esthetiek 

Met sandwichpanelen heb je bovendien een uitgebreide keuze voor de vormgeving. Als het nu gaat om een magazijn, fabriek, winkel of autoshowroom, de uitstraling van de bedrijfsruimte is vaak bepalend voor het vertrouwen in het merk. Middels sandwichpanelen kan er een uniek karakter worden toegevoegd op basis van de wensen van de projecteigenaar. Zo kun je kiezen uit interessante oplossingen met een breed scala aan profielen, verschillende types coating en talloze gevelbekledingskleuren. 

Sandwichpanelen hebben een lange levensduur 

Het mooie aan sandwichpanelen is dat ze gemakkelijk een leven lang meegaan, zolang er regelmatig aandacht wordt besteed aan periodieke reiniging en bescherming van de coating. Sandwichpanelen zijn namelijk goed bestendig tegen uiteenlopende weersomstandigheden, waardoor ze weinig tot geen last zullen hebben van weererosie. Houd er dus wel rekening mee om minimaal jaarlijks een controle uit te voeren voor eventueel onderhoud. Dit zorgt ervoor dat er extra lang genoten kan worden van een gebouw dat gemaakt is van sandwichpanelen.