Een kluis is niet iets wat je ieder dag koopt, als individu niet maar als bedrijf ook niet. Het is dan ook de bedoeling dat er eerst goed wordt nagedacht wat je precies wilt en welke functie de kluizen vertegenwoordigen.

Als je thuis een kluis hebt dan zal dit meestal zijn om waardevolle spullen zoals sieraden in op te bergen. Het belangrijkste aspect zal dan zijn dan het beveiligd is tegen inbraak. Bij een bedrijf of school zal het eerder gaan om persoonlijke bezittingen, zoals laptops en smartphones.

Het is van belang om te weten hoeveel opbergruimte er nodig is. Dit kan variëren van een enorm aantal lockerkasten tot aan één enkel kluisje. Je dient je af te vragen of het inbraak werend, brandwerend of beiden dient te zijn. Een brandwerende kluis is er voornamelijk op gericht om de binnentemperatuur onder een kritiek punt te houden.

Brandwerend

Een inbraak werende kluis daarentegen biedt alleen minimale bescherming tegen brand. Een optimale kluis beschermt tegen beide gevaren. Dit is natuurlijk wel duurder. Daarom is het zaak dat je al weet wat je maximaal wilt uitgeven aan lockers.

Dan kun je gericht op zoek gaan. Hoe goedkoper de kluizen des te geringer is de bescherming, over het algemeen gesproken. Een metalen locker biedt maximale bescherming vanwege het materiaal, zeker als de kluizen zwaar zijn. Dan zijn ze zeker bestand tegen aanvallen.

Goede kluizen zijn dan ook een investering, niet alleen voor nu, maar zeker ook voor de toekomst. Je kunt wat dat betreft ook stevigheid met een mooi design combineren. Zeker bij bedrijven of onderwijsinstellingen zal dit een rol kunnen spelen.

Het scheelt nogal of een bedrijf of instelling in de zorg, onderwijs of in de zakelijke markt zit. De wensen zullen wat dat betreft zeer verschillend zijn. Zo is in de zorg het vooral van belang dat de lockers ruimte bieden voor kleding, naast de andere persoonlijke bezittingen.

Diverse soorten lockers

Zo hebben apothekers speciale lockers nodig voor medicijnuitgifte. Deze staan buiten de apotheek en worden via toegezonden codes door de klanten geopend. Dit systeem is uiteraard elektronisch en is voor de doelgroep, ondanks de kosten voor de aanschaf van de lockers, kostenverlagend en uitermate efficiënt omdat het gericht is op het voorkomen van fouten bij de medicijnverstrekking.

Bij bedrijven waar het personeel in speciale kleding moet lopen zijn lockerkasten die als garderobekast dienen dan weer meer op hun plek. Dit werkt meestal met een eenvoudiger sluitsysteem en kan er met behulp van sleutels worden afgesloten.

Het is van belang als je weet wat je precies dient te beveiligen, dan is de keus voor een passende locker gemakkelijker.