We willen allemaal een gezellige en knusse woonkamer. Het is de plek waar je als gezin samenkomt en kan praten over je dag. Het is ook een plek waar je kan ontspannen en op je gemak kan zijn. Hierdoor is het belangrijk dat jouw woonkamer welkom aanvoelt. Dit kan je op heel veel verschillende manieren doen en voor iedereen is dit ook anders. Toch zijn er wel een paar tips die voor iedere woonkamer handig is om te gebruiken. Zo weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om het zo gezellig mogelijk te maken.

 

Meubels

In iedere woonkamer staat wel een bankstel, tv meubel en salontafel. Daarbij kan je er ook nog voor kiezen om een kast, dressoir of stoel neer te zetten. Dit heeft allemaal te maken met de ruimte die je hebt. Ook al heb je deze meubels dat hoeft niet meteen te betekenen dat je huis gezellig is. Een moderne, zwart, witte woonkamer wordt namelijk sneller gezien als ongezellig. In een gezellige woonkamer wordt namelijk geleefd. Houdt dus rekening met de kleuren meubels die je gebruikt.

 

Kleur

Zoals hierboven aangegeven is kleur zeer belangrijk. Kleuren geven namelijk verschillende soorten gevoelens af. Als je een gezellige woonkamer wilt is het verstandig om een warme kleur te gebruiken. Denk hierbij aan bruin, taupe, mosterd, rood en oranje. Je kan er voor kiezen om dit in een donkere of lichte tint te doen. Houdt wel rekening dat een kleur muur bepalend is voor je meubels. Zo kan een roze bank met een blauwe muur heel mooi staan maar misschien een groene bank bij een rode muur wat minder mooi. Wees dus kieskeurig in de keuze die je maakt.

 

Lamp

De juiste lamp en licht kan een groot verschil maken in je interieur. Dit geldt voor zowel de hoofdlamp als voor een accessoire lamp. Kies voor een licht wat niet te fel is. Denk hierbij aan geel licht of zacht wit licht. Ook de vorm lamp die je neemt kan een verschil maken. Je kan voor iets moderns gaan maar ook voor iets landelijks. Voor een accessoire lamp kan je het beste een lamp nemen met een lampenkap. Dit verduisterd het licht namelijk ook.

 

Accessoires

Natuurlijk mag in een gezellige woonkamer accessoires niet vergeten worden. Sommige vinden accessoires misschien onnodig of onbruikbaar maar toch kan het een groot verschil in je woonkamer aanbrengen. Denk hierbij aan een leuke plateau voor je kaarsen, een mooie vaas met wat bloemen, kunst aan de muur of manden voor speelgoed en kleden. Accessoires kunnen je helpen alles in je woonkamer een geheel te maken. Ook hierbij moet je wel rekening houden met de woning stijl die je hebt. Niet alles kan mooi staan bij elkaar.

 

Vloerkleden

Deze tip  valt eigenlijk ook onder accessoires maar is belangrijk om ook nog apart genoemd te worden. Het hebben van een kleed maakt je woonkamer knus en gezellig. Dit komt omdat je een hoekje creëert die speciaal voor de woonkamer bedoeld is. Als je een open keuken hebt is dit dus perfect om toch een aparte ruimte te creëren. Je kan een rechte vorm met een cirkel combineren maar je kan natuurlijk ook voor een vorm gaan.